Tordenskiolds gate 17 7012 Trondheim +47 73 51 40 58 tormod@rammeverkstedet.no

Beskytt din kunst

Kunstverk for mange millioner ødelegges hvert år!

Har du grafikk eller annen type papirkunstverk som er innrammet for mer enn 20 år siden? Eller har du muligens noe som ikke er innrammet?
Da har du all grunn til å oppsøke oss for en profesjonell innramming.

Rammeverkstedet sine mål er:

  • Å fremheve ditt kunstverk.
  • Å beskytte og bevare det for fremtiden.

De aller fleste tilfellene av ødelagte kunstverk tyder på en mangelfull kunnskap om at syreholdig tremassekartong misfarger, og på sikt bryter ned kunstverket i en kombinasjon med lys. Også mange typer tape og lim har skadet mange kunstverk.
Nedbrytelsen vises ved at bakstykket og eventuell passepartout får en brun-gul tone. I verste fall har til og med kunstverket begynt å få denne nyansen.
Det er derfor svært viktig å bruke syrefri innramming om du vil bevare din grafikk.

Heng opp bildet riktig!

  • Heng aldri bildet opp i direkte sollys!
  • Heng aldri bildet ovenfor en varmekilde
  • Heng aldri bildet slik at det utsettes for fuktighet(NB! Se opp for uoppvarmede hytter og kjellere)

For at en innramming skal være varig og beskyttende kreves det at den inneholder visse komponenter og at disse er av riktig kvalitet:

Glass:
– Et vanlig bildeglass kan brukes. Men vi kan også tilby spesialglass av museumsstandard som reduserer UV-stråling betraktelig. Dette gjør at bildet bevares mye bedre. Et glass av denne standaren gjør også at fargenyansene i bildet blir mye klarere. I butikken vår har vi hengt opp et eksempel på forskjellen mellom et vanlig glass og et spesialglass.

 

Passepartout:
– Passepartouten spiller en viktig rolle både for å bevare bildet, og for den estetiske oppfatningen av det. Det er svært viktig at passepartouen er av syrefri kvalitet for å bevare bildet på best mulig måte. Funksjonen med passepartouten er å holde bildet vekk fra glasset. Den vil da gi følelsen av at det er mer dybde i bildet. En bredere passepartout fremhever ofte bildet betraktelig bedre enn en smal.

Bakkartong:
– Bakkartongen skal være syrefri og av god kvalitet. Den bør også være minimum 2,5 mm tykk. Den forsegles godt med stifter og tape. Slik forhindrer den at fuktighet og støv trenger seg inn i bildet.

Hengsler:
– Bildet monteres med såkalte hengsler av syrefri tape. Den blir montert på en slik måte at det skal være mulig å ta bildet ut igjen.

 

På Rammeverkstedet bruker vi kun syrefritt materiale i vår produksjon. Vi har bred kunnskap og erfaring om problemer med syreskadde kunstverk, og vi kan tilby en varig og beskyttende innramming til våre kunder.