Tordenskiolds gate 17 7012 Trondheim +47 73 51 40 58 tormod@rammeverkstedet.no

Oppspenning

Blindramme
– En blindramme en profilert trelist med kiler i hjørnene. Denne brukes til å spenne opp lerret og malerier slik at det blir mulig å ramme inn og henge opp bildet.
– Funksjonen til en blindramme er å strekke opp lerretet slik at det holder seg  stramt og ikke krøller seg. Dette anbefales på alle typer lerreter.

– Når man spenner opp ett lerret kan det henges opp både med og uten rammelist rundt. Hvis du skulle bestemme deg for å spenne opp et lerrret men å ikke ha en rammelist rundt, anbefaler vi at du bruker en svært tykk bilndramme, en såkalt galleriblindramme. Da er det også hensiktsmessig å male lerretsidene for best mulig resultat.

– Om man både vil spenne opp et lerret og ramme det inn med rammelist rundt, får man det mest komplette alternativet. Vi anbefaler særlig en såkalt L-List eller kasseramme til oppspente lerreter.

Oppspenning av broderi
– Vi spenner også opp broderier. Små og middels store broderier blir spent opp på en syrefri kartong. broderiet kan deretter rammes inn på vanlig måte, gjerne med passepartout.
– På store broderier bruker vi gjerne blindrammer for skikkelig stramming.