Tordenskiolds gate 17 7012 Trondheim +47 73 51 40 58 tormod@rammeverkstedet.no

Rammelist

– På Rammeverkstedet har vi  et av landets bredeste utvalg av rammelister. 
Her fins det flere hundre rammelister i forskjellige farger, form og størrelse. Kom gjerne inn for en nærmere visning av vårt utvalg.

Pris:
– Rammelistens pris avhenger først og fremst av kvalitet og produksjonsland. Prisen vil også i flere tilfeller variere med størrelse og fasong. Våre produkter finnes i svært mange fasonger, farger og størrelser. Vi har store og eksklusive rammer som er de mest kostbare, og vi har de mer ordinære typene av den rimelige sorten. Ingen rammelistpriser er like, derfor anbefaler vi at du tar med ditt bilde til oss slik at du kan få et prisoverslag før du bestemmer deg for hvilken type innramming du vil ha.

– Ved å bruke vårt utvalg i rammelist vil man få et resultat som fremhever bildet på best mulig måte. Det er ikke noe fasitsvar på hvordan en fin innramming ser ut ettesom dette til syvende og sist er en smaksak, men et godt tips når man skal velge innramming er å følge opp fargene i bildet. Hvis fargene i rammelist, passepartout og bilde følger hverandre får man en harmonisk innramming som fremhever bildet på best mulig måte.

 

Rammelisttyper

Trerammer:
– Den absolutt største andelen av rammelist i vår butikk er trerammer, og det er her den virkelig store delen av vårt utvalg ligger. Vi skiller gjerne mellom ordinære lister og L-lister.
– Den ordinære typen kan brukes til all type innramming og har en såkalt fals som liger over bildet og holder glasset på plass. Det er denne type rammelist de fleste forbinder med innramming.
– En såkalt L-list, eller en kasseramme, er en type rammelist som kun brukes på oppspente lerreter. Her ligger rammekanten ca 1-2 cm fra bildet for å lage en viss dybdefølelse i bildet.

Metallrammer og kunstformrammer:
– Metallrammer er anbefalt hvis du ønsker en tynn rammelist på et stort bilde. Et stort bilde med glass vil veie mye, og da knekker tynne trerammer svært lett. Metallrammene våre er laget av aluminum og tåler stor vekt. Vi har her et bredt utvalg på forskjellige farger, men denne typen rammer finnes ikke i så mange fasonger.
– Kunstformrammer er som regel laget av plast, og er den rimeligste varianten av rammelister vi kan tilby. Markedet for plastlister er derimot ikke så stort.

Innkantlist
– Det er også mulig å være kreativ når man skal velge rammelist. Det er fullt mulig å kombinere forskjellige rammelister for å få ønsket resultat. For å oppnå dette kan vi tilby innkantlister. En innkantlist legges i kantene mellom rammelist og bilde for å bedre følge fargene i bilde